Celebrem el Dia de la Infermera al Vallès Oriental

Enguany es va celebrar aquesta efemèride a la nostra comarca el 28 de juny al Centre Tecnològic i Universitari de Roca Umbert de Granollers. Gràcies a la Col·laboració del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Barcelona (COIB), l’Ajuntament de Granollers, els hospitals de Granollers,  Mollet i Sant Celoni, l’ASSIR i  l’atenció primària de la comarca. La jornada que va tenir lloc el 28 de juny tenia com a objectiu conèixer, analitzar, reflexionar sobre els canvis que s’han esdevingut en tenir cura en pediatria, de com ens coordinem entre nivells  i com donem resposta en l’actualitat.

Vàrem parlar del programa Salut i Escola en la conferència inaugural. A la primera taula rodona es van tractar diversos temes d’interès per al col·lectiu: web de Sexe Jove, web infermera virtual, programa del nen sa i la continuïtat de cures neonatals a l’Hospital de Mollet; en la segona taula es va parlar de l’abordatge a l’obesitat, l’hospital de dia pediàtric a l’Hospital General de Granollers, les urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni -una col·laboració amb l’Hospital de Granollers- i de la humanització de la Unitat d’hospitalització de pediatria també a l’Hospital de Granollers. Una de les conclusions que es va arribar va ser que la infermeria fa molt bona feina tot però que la manca de recursos impedeix que els programes no es duguin a terme en el temps i resultats esperats.

Dia de la Infermera Vallès Oriental

Presentació de pòsters

A la jornada també va haver-hi un espai de presentació de pòsters i comunicacions per difondre, evidenciar i reflexionar sobre la producció científica de la infermeria de la comarca. Es van presentar 38 pòsters, dels que va resultar premiat: “Si tu no decideixes, decidiran per tu” autors A. Guimet, T. Balcells, M. Garcia, S. Sancho N. Laiva i H. Roig.

Així mateix, es varen atorgar 4 reconeixements:

  • Premi al Servei de Pediatria de l’Hospital General de Granollers

    A la BONA PRÀCTICA PROFESSIONAL al personal d’infermeria del Servei de Pediatria de l’Hospital General de Granollers, pel desenvolupament de la seva tasca assistencial de manera excel·lent des dels anys 70, actualitzant-se i sent pioneres davant de noves tècniques i noves cures infermeres. La majoria del personal d’infermeria ha dedicat la seva vida laboral a la pediatria i juntament amb la part mèdica han aconseguit un Servei de pediatria de referència a la comarca.

  • Premi a la Comissió de Lactància de l’Hospital General de Granollers

    A la INNOVACIÓ a la Comissió de lactància de l’Hospital General de Granollers, pel seu impuls de la comissió l’any 2007 que actualment componen membres de diferents disciplines i centres d’atenció. Pel treball en equip que desenvolupen que dona una atenció integral a la dona i al nen en l’alletament matern i aconsegueix una millor comunicació entre primària i hospital, revisant i unificant pautes d’actuació.

  • I dos reconeixements a la TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL: a Lora Stoyanova Ivanova, infermera pediàtrica de l’Hospital de Mollet, que des de l’any 87 fins al 2002 creix com infermera a l’UCI Neonatal de l’Hospital General de Vraza Bulgària i actualment treballa al servei de nounats de l’Hospital de Mollet, sent una referent en les cures del nadó i l’acompanyament  a les dones en la lactància materna. I a Carme Climent Sánchez, infermera jubilada: durant la seva trajectòria ha estat impulsora de la professió infermera, potenciant el seu paper a la sanitat publica (on ha treballat durant 40 anys) potenciant la seva independència professional i el treball de col·laboració amb el metge, sempre treballant al costat de les persones. No abandona del tot el camp de treball de pediatria després de la jubilació. Actualment fa de voluntària al Servei d’Educació de l’Ajuntament de Granollers en un programa d’ajuda als pares novells en la criança dels seus fills i té dos grups de WhatsApp de mares, amb horari d’atenció personalitzada.

Es va tancar la jornada  amb l’actuació dels pallassos d’hospital Pallapupas que varen fer que tots marxéssim amb un somriure a la cara.

Eulàlia Guix Llistuella
Delegada del COIB al Vallès Oriental
Tècnic de programes de formació de la FHAG, Direcció de persones

By |2019-07-22T11:26:27+00:00juliol 19th, 2019|Infermeria|Comentaris tancats a Dia de la Infermera al Vallès Oriental