L’Hospital General de Granollers ha liderat i contribuït, respectivament, en dos articles científics en col·laboracions a nivell europeu, on es presenten resultats sobre aspectes de ciberseguretat i privacitat de la informació digital en entorns hospitalaris. Aquests treballs han estat promoguts dins el marc del projecte Europeu CUREX, on hi participem. El projecte CUREX està enfocat en facilitar noves solucions digitals que permetin protegir millor les institucions sanitàries enfront als riscs de ciberseguretat i privacitat, cada vegades més freqüents i de conseqüències cada cop més severes.

Els resultats publicats mostren la potencial efectivitat de noves solucions tecnològiques, basades en Intel·ligència Artificial, Bigdata i Blockchain, en la identificació de riscs de ciberseguretat en els entorns informàtics desenvolupats per al projecte. Aquests entorns informàtics simulen (sempre utilitzant dades simulades – dades no reals) l’estructura de les infraestructures informàtiques en els hospitals, i com exemple a l’Hospital General de Granollers. Els resultats d’aquests estudis obren el camí a les institucions sanitàries per disposar de solucions tecnològiques demostrades per monitoritzar i prevenir els riscs de ciberseguretat, i aconseguir un gran impacte tant sanitari-econòmic, com per als professionals de la salut i els usuaris.

La participació en articles científics i projectes de recerca i innovació d’aquest nivell és un reflex de l’aposta que té l’Hospital General de Granollers per a l’impuls a la Recerca i la Innovació, convertint-les en un eix estratègic per a la institució no només pel prestigi que representen sinó també com avalador de la qualitat científica del centre.

Enllaços relacionats:

By |2021-10-26T16:06:15+00:00octubre 26th, 2021|General|Comentaris tancats a Publiquem dos estudis científics sobre ciberseguretat i privacitat de la informació digital en entorns hospitalaris