Voluntaris a l’Hospital

El voluntariat de l’Hospital depèn de la Direcció d’Infermeria i acull a persones, entitats i associacions que ofereixen generosament el seu temps per ajudar a qui  ho necessiten, malalts, famílies, avis i a vegades als usuaris que circulen per l’Hospital.

Hi ha un ventall important d’iniciatives que treballen al nostre costat en el procés de la cura a les persones que es troben en procés de manca de salut.

Des de la Direcció d’Infermeria, i amb una estreta col·laboració amb l’Associació de Voluntaris per l’Hospital, iniciem el procés d’accés de voluntaris al nostre centre. A la pàgina web del Hospital General de Granollers, es posa a disposició de qui vulgui formar-ne part el correu electrònic voluntaris@fhag.es.

A continuació, es cita al nou voluntari per fer una entrevista per tal de valorar el perfil, disponibilitat, compromís, expectatives i preferències adequant-les a les necessitats reals de l’Hospital. També s’han de complimentar uns tràmits burocràtics i logístics abans de la incorporació, com són el compromís de confidencialitat, registre de dades, assegurança, identificació i uniformitat. Treballem sota un pla de formació i acollida per tal d’augmentar la seguretat i la capacitació per el maneig del suport i acompanyament a les persones en un procés de malaltia.

“L’Associació de voluntaris per l’hospital”, és el grup més gran, més implicat i compromès amb el projecte, hi ha una cinquantena de voluntaris repartits per els diferents serveis de l’hospital: Residència, Convalescència, Pal·liatius, Pediatria, unitats d’hospitalització,… La seva missió és la de donar  suport afectiu i acompanyament als pacients i/o famílies millorant el seu benestar durant l’estada al centre, amb una atenció més humanitzada.

“Creu Roja”, tenen voluntaris a la unitat de Pediatria, concretament a la CiberAula, patrocinada per La Caixa,  que  juntament amb algun voluntari de l’Associació, fan passar el temps més ràpid i agradable als nens de la unitat.

“Musicànim”, una iniciativa individual que s’inicia amb un conveni de col·laboració entre l’Orquestra de Cambra de Granollers, el Teatre Auditori i l’Hospital, pel qual diferents músics, que pertanyen o no a l’orquestra, venen al centre sanitari amb l’objectiu de “regalar música” de forma desinteressada a les persones que s’hi troben. Aquesta activitat, té lloc a diferents espais de l’hospital:  hall d’entrada, sales d’espera, hospitals de dia, oncològics o mèdics, unitats d’hospitalització o fins i tot si se’ls hi demana en alguna habitació, amb l’interès de transmetre  tant a l’usuari com als malalts, els beneficis de la música en uns moments complicats, disminuint les tensions causades per l’estrès que genera estar en un hospital.

Escola Pia i Escola Ginebró” Iniciatives d’aquestes  escoles que, durant uns dies, fan estades a la Residència d’Avis per tal de compartir experiències intergeneracionals: lectura, cançons, manualitats, moments molt entranyables entrant en una profunda complicitat entre els joves i les persones grans.

“Associació Art Solidari” El seu objectiu es utilitzar l’art com eina per ajudar a les persones. El projecte actual a l’hospital és dotar de Musicoteràpia  a la Unitat de Cures Pal·liatives. Mitjançant la música s’endinsen a l’interior de la persona amb l’intent de  fer menys difícil el seu recorregut, donant espais de tranquil·litat i desconnexió que omplen el buit de la por i la tristesa

“Associació Harmonia” Un grup de “grans lectors” al costat de persones que ho desitgen, llegeixen llibres interessants amb la intenció de  distreure i desconnectar durant una estona al receptor.

“Bibliosalut” De la Biblioteca de Can Pedrals, de la Diputació de Barcelona, cedeix i manté una biblioteca amb material de lectura. L’Associació de Voluntaris per l’Hospital la utilitzen per donar eines als voluntaris per passar per les unitats i entrar a les habitacions recomanades per infermeria i mitjançant un sistema de “préstec de llibres”, qui està en condicions i té ganes gaudeix d’un llibre fins que l’acaba o se’n van d’alta i sinó realitzant la lectura el mateix voluntari.

“Benito Menni”. Persones voluntàries que han hagut de passar per aquest centre i com a metodologia de complement social van a la Residència de gent gran  per tal d’acompanyar una estona el dia a dia del resident,  fent manualitats, jocs i altres activitats.

“Academia Helen Doron” Una acadèmia d’anglès que va a Pediatria a llegir contes en aquest idiome amb l’objectiu, a part de la distracció, endinsar-los en la llengua anglesa.

“ Fundació Oncovallès“ Fundació entregada a les persones que pateixen o han patit un procés oncològic. Organitzen esdeveniments de prevenció a determinats tipus de malaltia oncològica per sensibilitzar a la població que ens hem de cuidar i transmetre hàbits saludables al nostre entorn.

By |2017-12-12T17:15:14+00:00desembre 5th, 2017|Voluntariat|0 Comments