La lactància materna no és una moda, és la millor opció per nodrir als vostres nadons i molt més

El nostre hospital forma part de la Iniciativa per la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància des de 1999. Un dels objectius prioritaris d’aquesta iniciativa patrocinada per l’OMS i UNICEF és garantir que les mares disposin de tota la informació sobre els avantatges de la lactància materna envers l’artificial.

Aprofitant que el 4 d’octubre és el dia de promoció de la lactància materna voldrien fer-vos arribar algunes consideracions.

La idea que guia aquesta iniciativa és que en disposar d’informació real i correcte sobre aquests avantatges les mares optin per una lactància natural. Per això, el nostre hospital disposa d’una Comissió de Lactància Materna i d’un protocol de lactància materna que compleix amb les normes de la iniciativa (actualment en procés d’actualització). Aquesta política, tanmateix, inclou condicionants en el tracte a les mares i nadons, com evitar la separació immediata després del naixement, afavorir el contacte pell amb pell des del naixement, no separar la convivència mare-nadó en l’hospitalització, no donar suplements alimentaris al nadó excepte per prescripció pediàtrica o no obsequiar amb xumets o nutrició artificial a les mares, etc.

La llet materna és l’aliment més natural del que disposa l’ésser humà per alimentar als seus nadons en els primers anys de vida. La seva composició és la més adient per a l’alimentació, contenint les quantitats de greixos, proteïnes i sucres que necessita el nadó i el nen durant el seu creixement. Durant les primeres hores, a més, reben l’influx immunitari de la mare per protegir-lo d’algunes infeccions. Però no només és això: el contacte pell amb pell amb la mare facilita el vincle emocional amb el nadó i afavoreix la relació mare-nadó. Aquest vincle facilita el desenvolupament de la relació al llarg del temps.

Al nostre centre, tot el personal amb contacte amb el binomi mare-nadó té formació en lactància materna i pot aconsellar-vos, en els primers dies tan decisius, per a la instauració i manteniment d’una bona lactància materna. També es dóna informació sobre les tècniques per mantenir la lactància que inclou la conservació de llet (extracció i conservació) per aquelles mares que es reincorporen al món laboral i desitgen mantenir la lactància amb el seu fill. I quan les mares surten del seu hospital poden consultar amb la seva llevadora o ginecòloga  a l’ASSIR i  podem facilitar les adreces de contacte amb grups de mares pro lactància materna.

En els casos en què, pel motiu que sigui -mèdics o personals- no és possible la lactància, teniu el suport del pediatres per donar als vostres fills les millors alternatives en alimentació artificial.

El nostre hospital està plenament conscienciat de la necessitat de promocionar la lactància materna quan aquesta és desitjada per la mare i farem tot el possible per ajudar-vos en aquesta finalitat.

 

Dr. Felipe Ojeda
Servei de Ginecologia i Obstetrícia
Hospital General de Granollers

Comissió de Lactància Materna de l’Hospital General de Granollers

 

 

By |2017-11-13T15:42:39+00:00octubre 5th, 2017|Ginecologia|Comentaris tancats a Lactància materna