Nou projecte per millorar la visió i la qualitat de vida dels pacients que s’operen de cataracta

Recentment el Servei d’Oftalmologia de l’Hospital General de Granollers ha posat en marxa un nou projecte que amplia les possibilitats d’implantació de lents intraoculars en el moment de la cirurgia de la cataracta a aquells pacients que tinguin astigmatismes elevats.

A partir de finals del 2017, sempre que un pacient tingui aquest tipus d’astigmatismes, i que compleixi amb uns determinats criteris establerts -que abans d’operar-lo ja es detecti que amb la post cirurgia li quedarà un astigmatisme elevat que necessitarà corregir amb ulleres i que li repercutirà negativament en la seva qualitat visual-, podrà optar a què la lent que se li implanti sigui una lent especial.

Aquestes lents anomenades tòriques són lents amb diferent potència òptica i distància focal en dues orientacions perpendiculars entre si. Les lents tòriques s’utilitzen principalment en ulleres, lents de contacte o en una lent intraocular, per corregir l’astigmatisme. Permeten corregir a més a més de la miopia o hipermetropia que tingui el pacient la major part de l’astigmatisme de manera que la graduació després de la intervenció sigui la mínima possible o gairebé nul·la en molts casos.

Aquest projecte suposa una gran millora per aquest grup de pacients que repercuteix directament en una millor visió i qualitat de vida després de la cirurgia de cataracta.

Servei d’Oftalmologia de l'Hospital General de Granollers
El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital

Té com a principal objectiu poder oferir la millor atenció en la salut visual dels pacients de la nostra àrea. Es tracta d’un servei d’àmbit comarcal, sent el referent el de l’Hospital General de Granollers, el que ens permet poder desenvolupar amb capacitació suficient totes les subespecialitats de l’oftalmologia dins de la mateixa comarca. Ajuntar esforços ens ha permès poder disposar de l’última tecnologia en aparells i instrumentals per a la diagnosi i els tractaments mèdics i quirúrgics, així com de la possibilitat del desenvolupament dels nostres professionals.

Per tal de seguir millorant, el nostre servei està compromès en la formació continuada dels professionals que en formen part amb l’objectiu principal de proporcionar metges ben formats, diagnòstics i tractaments més eficaços i segurs en cadascuna de les patologies.

El Servei està implicat molt activament en l’àrea de docència i en la formació universitària de metges residents propis,  estudis de pregrau, grau i postgrau. Igualment participa en l’Àrea de Recerca, Investigació i Innovació per tal de seguir avançant en el desenvolupament de la medicina i la qualitat assistencial als nostres pacients.

Dra. Mercè Guarro Miralles
Cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital General de Granollers

Potser també t’interessa:

By |2018-05-16T10:48:59+00:00maig 16th, 2018|Oftalmologia|0 Comments