L’Hospital General de Granollers s’ha adherit a la campanya Nursing Now. Aquest article parla del paper de la infermera de pràctica avançada (IPA) en neurologia. 

Aquesta infermera de pràctica avançada, té com a objectiu atendre a persones amb malalties neurològiques des de l’abordatge global i amb un enfocament biopsicosocial, mitjançant una consulta infermera, amb l’objectiu de millorar en aquests pacients el coneixement de la malaltia (educació), el seu afrontament amb la mateixa (empoderament) i la millora de la qualitat de vida.

L’empoderament i l’educació al pacient són dues eines efectives per a la consecució d’aquest objectiu.

Les principals cures que dispensa la infermera son la vigilància dels símptomes físics, la toxicitat farmacològica i l’avaluació de factors de comorbiditat. També incideix amb l’avaluació de l’estat físic, psicològic per assegurar una continuïtat en l’atenció.

Aquesta IPA fa un abordatge multidimensional amb una visió infermera, registrant l’avaluació de les necessitats bàsiques i alterades a través de diagnòstics infermers i implementarà les intervencions corresponents amb posterior avaluació.

Altres articles relacionats:

By |2020-12-15T14:16:52+00:00novembre 23rd, 2020|Infermeria|Comentaris tancats a Nursing Now: infermera de pràctica avançada (IPA) en neurologia