L’Hospital General de Granollers s’ha adherit a la campanya Nursing Now. Aquest article parla del paper de la infermera de pràctica avançada en demències (IPA).

L’abordatge de la demència ha de ser integral, es tracten els problemes cognitius, funcionals o socials durant tot el procés de la malaltia. L’IPA és el primer contacte que té el malalt identificant les necessitats de la persona, coneixent la realitat de l’individu, les seves expectatives i les possibilitats d’afrontament a llarg termini i treballant les habilitats dels malalts i els seus cuidadors.

El pas de l’envelliment saludable a la demència apareix com un contínuum. Identificar al pacient en un estadiatge precoç a la malaltia i tractar-lo abans que la demència provoqui alteracions cognitives i funcionals irreversibles millorarà la qualitat de vida del malalt i dels seus cuidadors.

La infermera gestora de casos amb l’objectiu d’afavorir el diagnòstic i optimitzar els recursos prioritza la intervenció de l’equip interdisciplinar. Geriatria, neurologia, infermeria, neuropsicologia, treball social, educació social, fisioteràpia, teràpia ocupacional, TCAI i/o logopèdia seran peces clau en el diagnòstic i tractament de la demència.

L’objectiu del diagnòstic i el tractament ha de ser maximitzar l’estat cognitiu i funcional, minimitzar la presència de trastorns emocionals i de conducta per contribuir a la millora de la qualitat de vida del malalt i dels seus cuidadors.

Després del diagnòstic el treball interdisciplinari permet la continuïtat assistencial durant tot el procés de la malaltia. A les fases més incipients l’estimulació cognitiva i funcional i l’educació i suport als cuidadors es realitza als hospitals de dia. Als estadis de més complexitat o dependència als centres de dia i residències. Sempre amb el suport i continuïtat dels equips d’atenció primària

Només un equip on treballin diferents disciplines pot acostar-se amb garanties a l’avaluació, diagnòstic i intervenció dels malalts amb problemes de memòria/demència i els seus familiars.

 ****

Aquest mes de setembre, l’Hospital s’ha adherit a la campanya Nursing Now.

El Nursing now és una campanya llançada des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Consell Internacional d’Infermeres, amb motiu del 200 aniversari de la mort de Florence Nightingale, considerada la pionera en la infermeria moderna.

Té com a objectiu millorar la salut en l’àmbit mundial elevant el perfil i l’estatus de les infermeres a tot el món, influint en els responsables de la formulació de polítiques i donant suport a les mateixes infermeres perquè liderin, aprenguin i construeixin un moviment global.

La campanya se centra en aquests principals factors:

• Assegurar que les infermeres i les llevadores tinguin una veu més prominents en la formulació de polítiques de salut;
• Fomentar una important inversió en la força laboral d’infermeria;
• Advocar perquè hi hagi més infermeres en posicions de lideratge;
• Fomentar la investigació que ajudi a determinar a on les infermeres poden tenir l’impacte més gran, i
• Compartir exemples de millors pràctiques d’infermeria.

By |2020-11-23T14:28:50+00:00octubre 29th, 2020|Infermeria|Comentaris tancats a Nursing Now: infermera de pràctica avançada (IPA) en demències