L’experiència dels professionals a l’hotel medicalitzat B&B

En el marc de les mesures per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2, l’Hotel B&B de Les Franqueses del Vallès va ser l’hotel designat pel Servei Català de la Salut per habilitar-lo com a ús sanitari per l’Hospital General de Granollers. El dispositiu ha funcionat com un equipament sanitari addicional als espais que té disponibles l’Hospital General de Granollers i depenia directament del centre sanitari. Disposava de 80 habitacions individuals per a pacients amb perfil d’hospitalització a domicili que no puguin estar a casa per no complir els criteris socials necessaris. L’hotel va entrar en funcionament el 2 d’abril i ha estat operatiu fins el 8 de juny.

Set professionals que hi han treballat comparteixen la seva experiència en aquest article.

 

hotel medicalitzat B&Bhotel medicalitzat B&BS’obre la porta de la recepció de l’hotel B&B de Granollers. Recepció convertida en taulell d’admissions amb personal administratiu encarregat de rebre els pacients COVID que són derivats d’altres hospitals i del nostre Hospital. Una sala de reunions, convertida en magatzem de material sanitari necessari per fer front al dia a dia. Personal de seguretat a l’entrada, 24 h, que vetlla per la seguretat de tot el personal treballador i de les instal·lacions de l’hotel convertit en hospital medicalitzat. Habitacions d’hotel convertides en vestuaris per tot el personal. Més habitacions d’hotel convertides en controls d’infermeria, magatzem per material, preparació de carro de medicació, estoc necessari…

Segona planta de l’hotel oberta. Comencen a arribar pacients amb diagnòstic COVID-19. 20 habitacions que per les persones que ingressen serà casa seva durant molts dies. Augmenta l’activitat. Tercera planta de l’hotel oberta. 20 habitacions més. Es requereix més personal, més recursos materials… I torna a augmentar el nombre de pacients que requereixen aïllament. Quarta planta oberta. 20 habitacions més. A la setmana següent. Cinquena planta oberta. 20 ingressos més.

Persones en procés de recuperació però que fa més de 30 dies que estan en aïllament. Estem pendents de les seves emocions, com podem fer l’estança més agradable. Infermeres que fan pastissos per als seus pacients per endolcir una mica les seves preocupacions. Biblioteques creades per al personal, per als pacients que ho necessitin. Mini festes d’aniversari pels pacients que feien anys durant l’aïllament. Videotrucades amb la família que tant necessitaven. Suport psicològic per part de l’equip de professionals de l’hospital, que tant han ajudat. Analítiques de sang que marxaven en cotxe i medicació que venia en taxi… I tot això amb un personal d’infermeria, mèdic, estudiants, neteja, administratiu, seguretat, magatzem, cuina, manteniment, fent un equip impecable.

hotel medicalitzat B&Bhotel medicalitzat B&BComencen les altes mèdiques. Creem una pissarra de “Pacients recuperats” a l’entrada. Ens emociona veure com va augmentant el marcador. Van disminuint els ingressos, augmenten les altes i es van buidant les plantes. Un total de 112 pacients que han sortit per la porta de l’Hotel Covid Hospital General de Granollers recuperats. Final de l’hotel. Es buiden les habitacions… Organització màxima, escolta activa al personal i molt suport en tot moment.

 

Mai havíem pensat treballar en un hotel, ni en una pandèmia, en aquestes condicions, i malgrat tot ha sigut una experiència única amb personal únic i amb un equip de professionals de 10. Així és com ens hem sentit. Gràcies a tots i a totes. “Dream Team B&B”.

 

Carolina, Ingrid, Mireia, Cristina, Abdou, MªJosé i Berni.

By |2020-06-23T15:34:41+00:00juny 23rd, 2020|General|Comentaris tancats a L’experiència dels professionals a l’hotel medicalitzat B&B