Participem en la campanya Euromelanoma

La Unitat de Dermatologia de l’Hospital General de Granollers, col·labora per tercer any consecutiu amb la campanya Euromelanoma. És una campanya a escala europea que té com a objectiu aportar informació sobre la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament del càncer de pell.

La campanya s’emmarca en la Setmana Europea de Prevenció del Càncer de Pell (11-15 juny), que té com a epicentre el 13 de juny, dia europeu dedicat a conscienciar sobre aquesta important malaltia. Els càncers de pell són dels quals més prevalença tenen, sobretot en països de l’àmbit mediterrani. La campanya va dirigida a la prevenció primària i secundària del càncer cutani provocat per l’exposició solar, on incloem: melanoma, carcinoma epidermoide i carconima basocelular.

Aquest any la petició de cites es podia realitzar des del dia 4 d’abril en el telèfon 91 543 45 35 o a la pàgina web www.aedv.es/euromelanoma i la setmana de revisions gratuïtes és de l’11 al 15 de juny. En el nostre cas, el Servei de Dermatologia de l’Hospital atén aquesta setmana a una trentena d’usuaris. Les cites es van esgotar en poques hores.

L’Euromelanoma es va iniciar a Bèlgica en 1999 i posteriorment s’ha estès a 29 països d’Europa. Aquesta iniciativa està liderada per un grup de dermatòlegs europeus que treballen de forma altruista per dur a terme aquest projecte. A part de la nostra campanya anual d’examen gratuït de la pell, es posa a la seva disposició informació sobre el càncer de pell: les formes més freqüents, com reconèixer-ho i com prevenir-ho. Esperen que el major coneixement sobre el càncer de pell ajudi a prevenir el seu desenvolupament. Fins avui, més de 500.000 persones s’han sotmès a exàmens de la pell gratuïts.

Pel que fa als dermatòlegs i a la comunitat general de professionals de la salut, comparteixen regularment coneixements i millors pràctiques a través de publicacions científiques amb la finalitat de millorar l’atenció als pacients amb càncer de pell.

El compromís d’aquesta campanya amb la societat és disminuir la incidència del càncer de pell i disminuir la seva mortalitat. Si tots col·laborem, tots contribuïm i entre tots ho aconseguim.

Més informació:

Articles relacionats:

By |2019-03-15T13:33:09+00:00juny 11th, 2018|Dermatologia|Comentaris tancats a Campanya Euromelanoma 2018