La demència

La demència és un problema de salut progressiu que va deteriorant les funcions cognitives i la capacitat funcional de la persona que la pateix.

Sovint la prolongació de la malaltia esgota la capacitat de suport i cura dels cuidadors principals, els quals juntament amb el seu familiar són una unitat inseparable per a la nostra intervenció com a infermeres.

El nostre treball als hospitals de dia s’enfoca bàsicament en la fase inicial i moderada de la malaltia, on el pla de cures està dirigit a mantenir al màxim les capacitats conservades, tant físiques com cognitives i socials.

El nostre objectiu és afavorir un entorn protector, evitar possibles accidents, promoure la màxima independència i oferir suport als cuidadors principals per tal de millorar el maneig diari i la seva qualitat de vida.

L’estada dels usuaris a l’Hospital de dia St. Jordi és de 6 mesos (segons marca el Servei Català de la Salut), hi assisteixen 40 persones diàriament, en horari de matí o de matí fins la a tarda amb dinar inclòs; si es precisa transport, aquest corre a càrrec de la família.

L’equip de professionals tenim contacte diari amb les famílies, a part de les entrevistes pactades a l’inici i abans de l’alta, per a oferir pautes de maneig, recursos assistencials i l’assessorament més individualitzat que cada família precisi.

 

 

 

 

 

 

 

L’equip ens reunim un cop a la setmana per a marcar-nos el Pla de Treball de cada usuari-família, amb objectius clars a desenvolupar durant la seva estada. A l’alta del centre els usuaris continuen visitant-se amb el seu metge especialista pertinent i si s’escau, tornen a realitzar una altra estada més endavant, realitzant prèviament una nova neuropsicologia per a valorar-ho.

 

Marta Gallemí Ayné
Coordinadora/Infermera de l’Hospital de Dia Sant Jordi de Granollers

Potser també t’interesa:

By |2018-04-27T10:38:44+00:00abril 27th, 2018|Infermeria|0 Comments