Infermeria del malalt mèdic

Al Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Granollers tenim l’objectiu de donar una atenció integral a les persones, considerant-los l’element central de la salut respectant els seus principis de llibertat, autonomia, igualtat, dignitat i compromesos amb el model sanitari de Catalunya.

La missió de la nostra unitat és proporcionar una atenció òptima als pacients ingressats i familiars, per tal de satisfer les necessitats de salut i les seves expectatives, proporcionant unes cures d’infermeria amb la màxima qualitat i seguretat basades en el model de Virginia Henderson.

infermeria malalt mèdic

Els professionals de la unitat tenen una visió oberta i integradora, ja que el servei engloba pràcticament totes les especialitats mèdiques. Amb aquesta realitat hi ha una inquietud formativa per tal de poder donar resposta a les necessitats canviants i creixents de la nostra societat.

L’any 2011 es va realitzar una aposta des de la direcció d’infermeria de l’Hospital per redissenyar el nostre model d’atenció i, per tant, d’organització dins la unitat d’hospitalització. Aquest model pivota en uns pilars fonamentals:

  • La malaltia com a “procés”
  • El pacient com a centre de l’atenció
  • Infermera Referent “primary nursing
  • El treball interdisciplinar

Aquest model d’infermeria, inspirat en el de Marie Manthey de dècada dels 60, permet d’individualització de les cures, ja que cada persona hospitalitzada té un grup de professionals de referència que vetllaran durant tot el seu procés d’hospitalització mitjançant una relació interpersonal i humana.

De moment els resultats de les cures d’infermeria aplicades a la unitat de medicina interna recollides anualment a través dels indicadors de qualitat del “model” són excel·lents, destacant aspectes com el tracte i el suport emocional a pacients i familiars i la confiança amb equip d’atenció.

Gemma Pérez Giménez
Cap d’Àrea del Malalt Mèdic i Alternatives a l’Hospitalització.
Hospital General de Granollers

Potser també t’interessa:

By |2018-03-16T12:57:51+00:00març 16th, 2018|Infermeria|0 Comments