La infermeria a l’àrea ambulatòria

L’Àrea Ambulatòria de l’Hospital General de Granollers ha fet un gran canvi en els últims anys: externament és evident, amb aquest edifici tan gran i emblemàtic, però també ha millorat molt en el funcionament.

S’hi fan una gran quantitat de proves complementàries i diagnòstiques, visites de seguiment tant per al pacient ambulatori com per a la persona ingressada, així com la cirurgia ambulatòria i els hospitals de dia mèdic quirúrgic, geriàtric i l’oncohematològic. Tot això fa que tinguem un trànsit diari de 1.134 persones.

En tota aquesta evolució, infermeria s’hi ha vist molt implicada assumint “Consultes pròpies de seguiment” que anteriorment feia el metge, però que infermeres amb les competències adequades han anat absorbint. Aquestes consultes, a part de fer el seguiment de l’evolució de la patologia, estan orientades a detectar les necessitats de les persones i així poder donar resposta i oferir una bona educació sanitària.

La infermeria a l’àrea ambulatòria

La infermeria a l’àrea ambulatòria

Durant aquest any, s’han posat en marxa tres consultes noves d’infermeria: la de PTM (seguiment de pròtesis total de maluc), la de CCR (seguiment de càncer colo-rectal) i la consulta de Telecures, íntimament vinculada amb les Àrees Bàsiques de Salut (ABS). Quant des d’aquests centres precisen ajuda de maneig en determinades ferides o nafres, a causa de la complexitat que presenten,  envien telemàticament  les  imatges i des de la consulta d’infermeria es dóna resposta per tal que puguin adequar el tractament, donant una atenció molt més ràpida i evitant complicacions i desplaçaments a l’hospital, i d’aquesta manera continuar el seguiment en el seu ABS.

També hi ha infermeres amb consulta pròpia de “Gestió de casos” a les àrees de Medicina Interna, Cardiologia, Pneumologia, Dermatologia, Reumatologia, Cures d’Infermeria, UDEN, UDR, Anestesia, Al·lèrgia, Cirurgia Vascular… donant valor a l’atenció.

Pròximament s’obrirà “la consulta de primera visita en gestants diabètiques”. Fins ara aquesta primera visita era efectuada per al metge i el seguiment el feia la infermera, però des d’aquest any, ja farà tot el procés la infermera ajudada per protocols conjunts.

També seguim treballant per posar en marxa més consultes d’infermeria i així avançar dins d’aquest model. En totes les consultes d’infermeria sempre es té el suport mèdic per si cal donar resposta a qualsevol dubte o dificultat, evitant que el pacient s’hagi de programar de nou i tornar a l’Hospital.

Aquest model ha tingut molt bona acollida entre els pacients i els professionals. L’objectiu és el de continuar treballant en aquesta direcció per tal de millorar l’atenció a les persones i poder disminuir el  temps d’espera que tant poc agrada al qui està pendent de ser visitat.

Montserrat Massó i Garolera
Cap d’àrea d’infermeria d’àrea ambulatòria

Contingut relacionat:

By |2018-03-16T12:30:41+00:00gener 18th, 2018|Infermeria|0 Comments